2022-11-08

Випускник політехніки Іван Май став чемпіоном світу з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців

Випускник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіон Європи 2017 та 2019 років, бронзовий призер Параолімпіади-2021 у Токіо, Іван Май виборов золоту медаль на фінальних змаганнях Чемпіонату світу з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців, що проходили в іспанській Гранаді.

Випускник політехніки Іван Май став чемпіоном світу з настільного тенісу серед спортсменів-параолімпійців

Упродовж 7 листопада 2022 року в іспанській Гранаді проходили фінальні змагання Чемпіонату світу з настільного тенісу, де високі спортивні досягнення продемонстрував випускник спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіон Європи 2017 та 2019 років, бронзовий призер Параолімпіади-2021 у Токіо Іван Май. Спортсмен виборов золоту медаль престижних міжнародних змагань та разом із представником Запоріжжя Левом Кац став чемпіоном світу з настільного тенісу 2022 року. Пара українців у вирішальному поєдинку обіграла британців Роса Вілсона та Джошуа Стенсі з рахунком 3:0.

«Щиро вітаю з новим вагомим досягненням випускника Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кількаразового чемпіона Європи, бронзового призера Параолімпійських ігор у Токіо, а відтепер – Чемпіона світу Івана Мая! Спортсмени вибороли переконливу перемогу у протистоянні з досвідченими британцями з рахунком 3:0 і вкотре довели, що українці – найкращі!

Пишаюся, що студенти і випускники Полтавської політехніки продовжують досягати успіхів і прославляють Україну та Полтавщину на міжнародному рівні! Бажаю миру і нових перемог на всіх фронтах!», - привітав ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає чемпіона світу Івана Мая з новою спортивною перемогою, бажає міцного здоров’я, життєвого натхнення, вагомих особистих досягнень у підкоренні спортивних вершин на мирній українській землі!

Раніше студенти стали золотими і срібними призерами Чемпіонату Європи та Кубку Європи з гирьового спорту, черлідерки політехніки стали призерками Чемпіонату міста Полтави, а студенти політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з футболу серед спортсменів з порушенням слуху.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»